Фирма на Доган иска да е съсобственик на крайбрежието край

...
Фирма на Доган иска да е съсобственик

снимка: Twitter

Коментари Харесай

Фирма на Доган иска да е съсобственик на крайбрежието край „Росенец“

 

Фирма на Доган желае да е съсобственик на крайбрежието край „ Росенец “.Става въпрос за дълга линия от брега, част от държавен терен, която стартира под по този начин наречените оранжерии на Доган и стига до плаж „ Росенец “, предан на концесия.

В края на ноември предходната година компанията е входирала искане в Агенцията по кадастър – да бъде вписана в регистъра като съсобственик.

Фирма на Доган желае да е съсобственик на крайбрежието край „ Росенец “

Дружеството има прилежащ парцел, върху който е издигната лятната резиденция на Доган. Не успяхме да се свържем с представител на сдружението.

Областният шеф на Бургас изясни, че апелира настояването, защото в рамките на парцела попадат площи от морското дъно и морската акватория, които по закон са обществена държавна благосъстоятелност.

В държавния парцел е открито и нелегално брегоукрепване. Върху терена без позволение е построена триетажна сграда.

Сараят на Доган в „ Росенец “ остана без будка за защита, напомня SafeNews.След няколко несполучливи опита да бъде определен реализатор за премахването на няколко противозаконни постройки, актуалният регионален шеф на Бургас Пламен Янев е съумял да откри реализатор с непосредствено възлагане. Законът за публичните поръчки дава такава опция, в случай че дейностите са до 50 000 лева без Данък добавена стойност.

Източник: bTV

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР